Girişimcilik Odaklı Eğitim Modeli Alanya Doğa Koleji’nde Tanıtıldı

Alanya Doğa Koleji eğitim kadrosunun daveti ile Girişimhane 2018 yılında uygulamaya koyacağı Girişimcilik Odaklı Eğitim Modeli hakkında bilgilendirme semineri verdi.

Girişimhane kurucusu Dr. Haldun Komsuoğlu Girişimcilik Odaklı Eğitim Modeli sunumunu Alanya Doğa Koleji’nde okulun eğitmen kadrosuna verdi

Sunulan yeni model bilgi çağında ekonomik kalkınmanın temellerinin sorgulayıcı düşünce yapısına sahip yaratıcı ve inatla inandığı hedefler için çalışan insan gücü olduğu gözleminden doğdu. Bilgiye ulaşmanın her geçen gün daha kolay ve ucuz hale geldiği günümüzde halen 19. yüzyılın klasik eğitim modelini kullanıyor olmanın büyük bir yanlış olduğu vurgulanan sunumda bilgi öğretme odaklı çalışma modeli yerine gençlere anahtar kişilik özelliklerinin kazandırılmasının ön plana çıkması gerektiği belirtildi.

Seminer sonrası sunulan yeni eğitim modelinin içeriği ve uygulama şekli hakkında Alanya Doğa Kolej öğretmenleri ile çok verimli bir bilgi alışverişi gerçekleştirildi.

Çocukların doğal öğrenme yöntemi olan oyun konseptini anahtar kişilik özelliklerini kazanmalarına yardımcı olacak bir senaryo eşliğinde kullanmayı planladığımız Girişimcilik Odaklı Eğitim Modeli‘nde öğrencilerin pasif birer dinleyici olmaktan çıkıp kendi kararlarını alan, bu kararların olumlu ve olumsuz sonuçlarını tecrübe eden, öğretmenlerini birer danışman olarak kullanarak bu süreç içerisinde yaşadıklarından dersler çıkardığı bir yapı kurguluyoruz.

Girişimcilik Odaklı Eğitim Modeli’nin hedefinin bilgi çağında başarının anahtarı olan kişilik özelliklerini çocuklara bir oyun ortamı içerisinde uygulamalı olarak kazandırmak olduğu vurgulandı.

Bu yapıda öğretmen, öğrenci, okul ve veli rollerinde radikal değişiklikler söz konusu. Dolayısı ile bu yeni yapının uygulamaya geçişi eğitim sistemi içerisindeki tüm bireylerin düşünce yapısında köklü değişiklikler gerektirecek.

İnanılmaz potansiyel barındırdığına inandığımız bu eğitim modelinin pilot uygulamasını Alanya Doğa Koleji desteği ve ortaklığı ile 2018 yılında uygulamaya geçireceğimizden büyük heyecan duyuyoruz.

Konferansta kullanılan sunumun tamamına aşağıdaki YouTube videomuzdan erişebilirsiniz. Soru ve yorumlarınızı tohum@girisimhane.net adresinde bize iletebilirsiniz.

“Girişimcilik Odaklı Eğitim Modeli Alanya Doğa Koleji’nde Tanıtıldı” için 3 yanıt

Yorumlar kapatıldı.